Szakmai gyakorlat

 

Szervezetünk a kezdetektől fogva nyitott az iskolarendszerű felsőoktatásban tanuló hallgatók felé is.
2008 óta egyre több hallgató, szakember választja cégünket gyakorlatának helyszíneként.

Intézményünk a 2010/2011-es tanévre Együttműködési Megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetével, továbbá a Wesley János Lelkészképző Főiskola Általános Szociális Munkás Tanszékével.
A folyamat mentén, a tereptanár segítségével, a hallgatók alapos betekintést nyerhetnek a szolgálatoknál zajló napi szociális munkába, a szervezet (hálózat) működésébe.  A hallgató a gyakorlati ideje alatt részt vesz az esetmegbeszélő csoportokon, a szupervíziós foglalkozásokon, feladatai szempontjából fontos megbeszéléseken. A tereptanár közvetlenül biztosítja a hallgató számára a hálózatban működő szolgálatoknál, intézményeknél folyó gyakorlati munka megismertetését, mint az alapellátás, mint a szakellátás területén. A tereptanár vállalja, hogy felkészültségével, a terepen rendelkezésre álló valamennyi eszköz biztosításával támogatja a hallgató, rendszerezett tapasztalat- és ismeretszerzését.

A HUMÁN SZTRÁDA Nonprofit Kft. ezzel a lehetőséggel is segíteni kívánja a hallgatók készség szintű gyakorlati tudásának megszerzését, illetve a már meglévők, elmélyítését.